Prijavljeni 2016

Na kateri povorki jih boste lahko videli

Ime Predstavitev
I salinari - solinarji Volendo recuperare le tradizioni del nostro territorio abbiamo deciso di rappresentare la figura del salinaro.
Ker želimo ohraniti tradicije našega kraja smo se odločili da predstavimo lik solinarja.
ČRNUTSKI ORLI Črnutski orli pronti smo, da en, dva, tri vzletimo visoko nad Planico!!!
Planica, Planica, naša kraljica… če žica popusti, dokaži se vsaj ti!
RIMSKO-SLOVENSKI IMPERIJ SMO KOPALI,GRADILI DA NAŠO DEŽELO BI USTANOVILI.V CAPRIS SE NASELILI,OD EMONE DO CELEIE PA POSTAVLI NOVE MEJE.RIMSKE TOPLICE OBDRŽALI,TJA DRŽAVNI ZBOR POSLALI.DA BI RITKE SI SPOČILI IN NOVE LAŽI SKROJILI.ČAS PASA IN BEŽI,SPREMINJANO SE CESARJI,POLITIKI,OSTANEMO PA VEDNO LE ŠE MI,SUŽNJI IN BOJEVNIKI
MI SMO ZA.... KUR PRAVIJO UNI U LUBJANI, DA ŽIVIMO U DEMOKRATIČNI DRŽAVI IN DA JIMAMO PRAVICO, DA SAMI SE ODLOČMO, DA KAKU BOMO ŽIVLI, SČEP URADNO ALI NA KORUZI, ZATO SMO ŠLI ANO NEDELJO PRED BOŽIČEN NA REFERENDUM, KATERI SE NEJ OBNESU, MA TE U KOPRI, SMO BLI ZA... IN ZATO SMO ZA... ANKA MI.
Istra brez meja V Istri ni meje. Vsi smo Istrijani. Bodisi slovenci, hrvati ali italijanska manjšina.
Mavrični svet Ta svet ne zna živet,ne zna ogret.Dežele branijo s puškami in negativnimi mislimi.Ljudje izgubljajo pogum, modrost in srce. Čas je, da levom vrnemo pogum, strašilom modrost in železnim osebam srce.Da spet ustvarimo pravljično deželo, na drugi strani mavrice.Pamet, pogum in dobro srce pomembni so le!
VKLOPI RAZUM, ZAKAJ PA RAČUN? ( ŠTURLO, ČOL IL KONTO) Piše se leto 2016. Tehnika napreduje, vlada nazaduje, Bruselj se napihuje. Branjevke dobivajo sive lase, saj jim WII-FI ne lovi. Najstarejši poklic zamira, saj blagajne program ne podpira. Otroci se veselijo šolskega novoletnega Bazarja, čeprav blagajna protestira in davkarija jih nadzira. Vodovodar se z župnikom dobrika, da se računom lahko izmika. Kljub vsemu delo na črno cveti, zaradi nas lahko blagajna zarjavi ali se vse skupaj "zakadi".
muhe n'drek Veselo so muhe letele, lepšega in večjega si dreka želele. So vljudno prejele od Angelce vabilo, vsega pri njej jih čaka obilo, ugodja denarja je tam na pretek, a v bistvu pa čaka jih še večji DREK!
Tudi Pisjani gremo na Olimpijado V Dekanih smo se odločili za sodelovanje na olimpijskih igrah Rio 2016, sestavili smo svojo raprezentanco, s seboj bomo vzeli tudi navijačice, ki bodo plesale na brazilske ritme in seveda svojo maskoto. Po zgledu drugih raprezentanc smo razvili čudežne zvarke, ki nam bodo gotovo pomagali do medalj.
I minatori e la miniera di Sicciole Perdendo le tradizioni si perde la cultura, si perde tutto ciò che l'uomo ha creato nel tempo in un determinato territorio.Per ricordare un'attività importante del paese in cui viviamo, che in passato ha unito persone del luogo, quelle provenienti da paesi vicini e più lontani, abbiamo deciso di risvegliare quello che un tempo era l'orgoglio della nostra località.
Veniamo da Sicciole, rappresentiamo la Scuola dell'infanzia "La Coccinella" e siamo fieri di presentarci a questa sfilata presentando il faticoso lavoro del minatore.
Brez ohranjanja tradicij ni kulturne dediščine. Ravno zaradi tega smo se odločili, da ne bomo pozabili na vrednote, ki so včasih povezovale ljudi, ne glede na to od kod so prihajali. Radi bi obudili del tradicije, ki je nekoč predstavljal ponos delavnih ljudi v Sečovljah – Sečoveljski rudnik.
Prihajamo iz Sečovelj, iz vrtca - Scuola dell'infanzia "La Coccinella" in s ponosom se bomo predstavili na povorki, ki bo prikazala rudarja in težke pogoje njegovega dela.
POM PON PUPE FC Koper ne rabi puno šoldov in novega portjerja!
Ne rabi nnka nove nogometaše in španskega trenerja!
Ne reši ga una znana himna od Platane,
Ki zbere na stadion vse Kopru predane,
Ne rešijo ga niti vsi glasni navijači,
ki itak svaka čast jim, ker so najjači!
Mi znamo, kaj FC Kopru fali, da se v Evropo, v svetovni vrh zavihti!
FC Koper rabi le ene dobre POM PON PUPE, tašne, kur smo mi!
Ki znamo dobro skočit v zrak, da Koper sigurno bo prvak!
Ala, šu' Koper!!!
Pomjanske rožice V najlepši šavrinski vasici v Pomjanu smo same lepe rožice. Rade pohajamo, se veselimo, dela se ne bojimo. Fantje balincajo vsi, zato jih z nami danes ni. En korajžo si je zbral in z nami na pust se je podal.
PRESTRAŠENE SOVE vSE OKOLI NAS SO ŽICE, ME PA SE TAKO BOJIMO ZA NASE LEPO PERJE, DA SE BOMO KAR POMEŠALE MED BEGUNCE IN SI POISKALE BOLJŠE DOMOVANJE.
pirati, gusarji, tihotapci Dokler kraljice in kralji še živijo,
beračev in tatov se ne znebijo.
Iz poslušnega ljudstva smo izbrani,
na črni ladji na morje poslani.
Domov bi zdaj radi šli, a morje in otoki so naš dom.
Tu živimo, zdaj neposlušni, brez kraljev in brez spon.
Jou-hou, jou-hou, s črno zastavo gremo na lov.
MAREŽGANSKI MEHIKANCI Letos so se Marezige obarvale v mehikanske barve. V naso vas so se naselili Mehikanci. Ti niso kur uni begunci z juga. Oni so prisli z zahoda. Zelijo nam vsem pokazat, kaj je pravo zivljenje: dobro pit in jest, bit v dobri kompaniji in puuuuno pocivat. Oni pravijo temu "siesta"... Nam pa se zdi kur da bi bla "festa". Vazno, da se mi z njimi odlicno zastopimo, kaksno recemo in spijemo ter skupaj zuramo. Hasta la vista amigo!
POMLAD NA ČENTURJU Ko pust prežene zimo, se na Čenturju razcveti pomlad. Največ je češenj, ki so poleg oljk in trt zaščitni znak vasi Čentur, ki leži na pol poti od Vanganela do Marezig v občini Koper. In češnje spremljajo godci, predvsem harmonikarji, ki so naš drugi zaščitni znak.Ker godci veselo igrajo in pojejo,so
Pihalni orkester
Rakitovski mačkari Rakitovski mačkari so tradicionalne maske. Imajo več likov in sicer; kapo, sotto kapo, turek, pupe, medih frat, špucakaminar, kancurlo in črni(štrace)- teh je največ.
V VALMARINU HUDIČ BABAM BRUSI JEZIKE Res je, kar nas ljudsko izročilo uči in kar so nam govorili tudi naši nonoti: "da hudič še zmeraj po svetu hodi, babe lovi, jezike jim brusi, jih kativerje uči"
METULJI IZ POTOKA IZ POTOKA SO PISANI METULJI PRILETELI,
DA S PUSTOM BI ZIMO VZELI,
DA BI IZ MESTA MRAZ PREGNALI,
NAS Z VESELJEM IN POMLADJO ODELI.

SO POSKOCNI IN VESELI
PO ZRAKU ZAPLESALI
IN NOVO UPANJE NAM DALI.

NAGAJIVI FANTICI METULJE
NAMESTO PUP LOVIJO,
ZA CEKINCKE SE PODIJO.

MED NJIMI BUBA VELIKA POCIVA,
ZANJO TA IGRA NI ZANIMIVA.
GOSENICA ZELENA LISTE ZRE,
POJE VSE, KAR JI PRIDE POD NOGE.

NAJ SE PLESE, VESELI IN POJE,
NAJ SE V PUSTU RAJA,
SAMO, DA VESELJE JE.
BISTRŠKI CRNCI Po celotnem težaškem delu so Bistrčani ugotovili, da se vedno bolj spreminjajo v črnce. Da vse izgleda vedno bolj črno. Zato so se na plemenskem srečanju dogovorili, da je potrebno vzeti stvari v svoje roke. K akciji so povabili svoje brate iz ljudožerskih predelov dežele in pričeli s čiščenjem slovenske politike. Če jih lahko Bazovičar stavi na žar, jih bodo Bistrški črnci v kotel. Morda bodo s prodajo župce zaslužili za dostojno življenje.
Istrski Rožarji Smo mešane Istarske maškare, sodelujejo: far z nuno - portador - rožari - pusti (štraconi) - rdeči pust - kmeti- kmetice in vaška muzika.
 
Facebook!