Prijavljeni 2015

Na kateri povorki jih boste lahko videli

Ime Predstavitev
Bilo je nekoč na vzhodu Kdor ne pozna azijskih prelepih in strašnih legend, ki so se rojevale med narodi daljnega vzhoda, bo danes deležen majhnega prispevka, ki izhaja iz občudovanja negovanja ljudskega izročila, znanja, discipline, poguma in viteškega spoštovanja nasprotnika.
Gračiški Cundri Je tradicionalna maska. Obleke imajo sešite iz pisanih trakov, na glavi imajo klobuke,ki so tudi okrašeni s trakovi in s svojim plesom odganjajo zimo.
TEŠ 6 Pravijo, da bo ta "velik kamin" porabil manj karbona, da bo pihal takšen dim, da bo okoli njega vse zeleno in v rožicah in da bo elektrika skoraj zastonj , niso pa še povedali, kaj šele, da bi ugotovili, kako so pogoreli milijoni evrov in kam se je razkadil njihov dim!
Ankaranfest Leto je minilo,vsega se je zgodilo.Volitve so se vrstile,občine nove župane dobile.Kdu je molu,kdu je kleu,oktobra le Ankaran je uspel.Občina je postala in novega župana izbrala.Ankarančani ku da bi znali oktoberfest se takrat začne.Ma ne rabi it drugam saj točajke in biro ima anka Ankaran.Pivo San Nicolo delijo in vaščani se ga prav veselijo.Da zamer nobene ni je na fešto povabil župane 3 Koper Izola inu Piran dobrodošli v Ankaran.Saj tam se Ankaranfest prične in fešta je za vse.
PIRATI S KARIBOV V Koper je iz Karibov naplavilo Pirate s kapitanom Jackom Sparrowom. Viharji so jim uničili ladjo, so pa pirati uspeli rešiti svoje zaklade in seveda rum. Medtem ko čakajo, da jim Seaway izdela novo ladjo, skrbno čuvajo zaloge ruma in si ogledujejo Slovenijo. Toda bodite pozorni, kajti pod prijaznimi obrazi, se v resnici skrivajo pretkani piratski lopovi!
SREČNA DRUŽINA. SREČNI S FEJSBUKOM. DOBRO, DA JE Z NAMI. Naša nona je vsa navdušena. Še nikoli v življenju ni toliko klepetala. Ne more se ločiti od tablice.

Poglejte nonota. Še na WC jo nosi s seboj. Kakšna gostilna, kakšni prijatelji; fesjbuk je zakon.

Tudi v postelji ne gre brez fejsbuka. Ljubezen na prvi pogled. Če pa ogreje srce in dvigne moralo.

Še mali v zibelki je ves srečen. Pravkar se je na Luni spopadel z nevarnim sovražnikom.

Srečni s fesjbukom. Dobro, da je z nami.
MORJE DRUŠTVO SOŽITJE OBALNIH OBČIN je društvo za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju. Smo invalidsko, nepridobitno in prostovoljno obalno društvo s socialno človekoljubnimi cilji za napredek skupne in posamične skrbi za okrog sto oseb z motnjami v duševnem razvoju in članov njihovih družin - izključno na osnovi prostovoljnega dela članov in prostovoljcev.
POMLAD DRUŠTVO SOŽITJE OBALNIH OBČIN je društvo za pomoč osebam z motnjo v duševnem razvoju. Smo invalidsko, nepridobitno in prostovoljno obalno društvo s socialno človekoljubnimi cilji za napredek skupne in posamične skrbi za okrog sto oseb z motnjami v duševnem razvoju in članov njihovih družin - izključno na osnovi prostovoljnega dela članov in prostovoljcev.
ORKESTER ROMPIČI Rompiči prihajamo iz Vrtca Morje Lucija, enote Ježek. Zbrali smo se, da bi skupaj zaigrali "moderno pesmico"s katero bomo odgnali zimo iz istrskih krajev. Otroci so oblečeni v note in narekujejo instrumentom v katere so oblečeni starši kako naj igrajo. Vzgojiteljice pa poskušajo v vlogi violinskih ključev stvar postaviti v red, da bo melodija uspešno dokončana.
KORANTI DEMONI Osnovna naloga društva je ohranjanje kulturne dediščine ter šeg in navad v času pusta – fašenka. Tako v ravninskem kot tudi v hribovitem haloškem delu ptujskega območja ima korant že od pradedov nalogo odganjanja zime. Prihod koranta na deželo oznanja začetek novega življenja, ki prihaja s pomladjo. Zato ljudje ta lik še posebej spoštujejo.
NOTE SRCA Politične afere sploh niso več 'IN', saj vsakodnevno dogaja se kažin.
Zato smo tu NOTE SRCA, da rešimo vseh pred propadom sveta,
da vam podarimo ljubezen, ki edina ozdravi vsako bolezen.
NOTA SRCA rešitev ima: pustimo skrbi, sovraštvo in laži, ljubezen naj objame in združi prav vse ljudi.
Rakitovski mačkari Tradicionalni rakitovski mačkari imajo več likov: kapo, sotto kapo, turek, pupe, medih, frat, črni - štrace (teh mask je največ), špucakaminar, kancurlo. Liki so seveda različno oblečeni in vsak od teh ima svojo vlogo. Pust po tradiciji odganja zle duhove in prinaša srečo v hišo, zato so povsod odprta vrata.
IZ ZIME V POMLAD ZIMSKO PRAVLJICO S SNEŽAKOMA, VESELIMI SNEŽINKAMI IN ZIMSKO KRALJICO, PREGANJATA NEUGNANI PUST S SVOJO PUSTNO DRUŠČINO, PUSTNIMI NORČIJAMI IN VRAGOLIJAMI ZATO, DA BO V DEŽELO PRIŠLA ZELENA POMLAD S TOPLIM SONCEM IN PRELEPIMI POMLADNIMI CVETLICAMI.
"ENOTNA" SLOVENIJA Marežgani smo med sabo tako enotni kakor je enotna nasa država. Med seboj zgledno sodelujemo, se štimamo (imamo radi) in se spoštujemo. Prihajamo iz vseh vrst: politiki, sindikati, delavci, sodniki, policaji, zaporniki, zdravniki, prinasalci virusov in gripe, klovni, ... Celo tujce imamo - Mehikance. Možno da so prišli k nam iz Republike Palma de Popo. Skratka, med sabo smo zelo složni, sklepamo velike kompromise in zelo dobro sodelujemo... Vse to z dobrim namenom za skupno dobro in blaginjo nase male državice na soncni strani Alp.
ISTARSKI ROŽARI Smo mešane Istarske maškare, sodelujejo: far z nuno - portador - rožari - pusti (štraconi) - rdeči pust - kmeti- kmetice in vaška muzika.
Klovni Danes pomagamo pomladi, da zacveti v vseh rožicah življenja. Danes pomagamo soncu, da nas obsije z vsemi pravljičnimi žarki, kar jih lahko da pomlad. Veselimo se, naj smeh in dobra volja skrije sence žalosti in nam prinese večno pomlad.
Mužika na češelj sz Valmarina Mi smo mužika po starem, na češelj jn karto fino godemo, vesevje nosimo. Pr vsaki šiši zdravje jn dobro letno zaželimo, vino, klobase jn jejeca dobimo. Še pred pepelnico fritajo nrdimo, se s prjatli poveselimo in se v sredo od pusta poslovimo.
Bistriški kitajci BISTRIŠKI KITAJCI

Bistriške Kitajce predstavlja skupina pustnih navdušencev iz Il.Bistrice, ki se je na Istrskem karnevalu predstavila že večkrat z domišljenimi novodobnimi maskami.
Letos se predstavljajo kot Kitajci, ki z Plesom kitajskega leva prosijo za veselje in srečo, ter preganjajo zle duhove.
Kitajski levji ples je star več tisoč let in je pomemben del tradicionalnih kitajskih svečanosti, posebej Kitajskega novega leta (19. februar), s katerim se prinaša srečo in odganja zle duhove. Prav zato se ples kitajskega leva uporablja ob paradah, pomembnih prireditvah, porokah, izvaja pa se ga tudi v trgovinah, restavracijah in ostalih poslovnih prostorih, kjer mu zaradi odganjanja duhov in prinašanja sreče tudi darujejo.
Kitajskega leva sestavljajo dve osebe, ki z njegovo masko in repom plešejo ob zvoku bobnov, gongov in činel. Ples ima kar nekaj značilnosti, med katerimi je tudi pobiranje darov z odprtimi usti.
Najpogostejše barve za kitajskega leva so rdeča, ki prestavlja pogum, zelena, ki predstavlja prijateljstvo in zlata (rumena), ki prestavlja živahnost in dinamičen duh.
Bistriški Kitajci nam sporočajo:

Mi nismo Kitajci, četudi vi mislite tako.
Smo družba mladih in razigranih ljudi,
ki tudi brez krinke lepo živi.
Zima je nam in vam sivino dala, nas s šalom obdala,
na trebuhe nam uteži privezala in nam noge zvezala.
Sedaj je tega dovolj.
Smo se za vas v barvo sonca oblekli,
pa še leva smo privlekli,
da sreče in veselja zaželi.
Z glasnim kričanjem ga vzpodbujajte
Ć'TNARSKA ŠAGRA Značilnost našega okolja so tudi vaške veselice, oziroma »šagre« poimenovane. Skoraj že vsak kraj, pa naj bo velik ali čisto majhen, kot kak pasji kanton, ima svojo šagro. Glasba za ples, srečelov, vino ter dobrote iz lonca in z žara so najboljši atributi. Tokrat vas z velikim veseljem vabimo na prvo in čisto pravo »Ć'tnarsko šagro«!
"Temeljni kamen nebotičnika Bambus Tower" Naši veleumneži sos is zamislili spraviti pol mesta v vertikalo kar bo vsekakor v prid nam, ki živimo na podeželju. Konas bo pot zanesla v kraje okrog vertikale bomo imeli prosta parkirna mesta in obilo zelenic za rekreacijo. Na podeželju ne pričakujemo novih investicij, ker potreb za to ni. Zato z veseljem podpiramo in se veselimo ob polaganju temeljnega kamna te zamisli.
Valentinčki iz Potoka Valentinčki iz Potoka in dan ljubezni v Kopru
So se valentinčki iz Potoka zbrali, da prav na pusta bi praznik ljubezni praznovali, ker letos je tako, da se na pusta srca objemajo.
Naj v Kopru bo doma ljubezen vse leto velika, naj se rado ima, vse kar ljubezen od sebe da.
Naj mesto naše raste in cveti, naj se v sreči in ljubezni tu živi.
To vam vsak valentinček iz Potoka želi.
KRIMSKA ČAROVNICA JOHANCA Opis slike za karneval – ČAROVNICA JOHANCA


Iz temnih Krimskih in Mokrških gozdov prihaja tudi ČAROVNICA JOHANCA s svojo druščino. Johanca je zelo stara in zgrbljena. Ima oster nos in kljukasto brado. Na eno nogo je šepasta, na drugo pa zelo težko hodi, zato se najraje pelje na svoji VINKL METLI – kakor vidite sedaj. V kolikor se spravi na noge, si pri hoji pomaga s kljukasto palico, katero uporablja tudi za čaranje. Pričara si vse kar si poželi: vegasto kočo, žabjo mlako, metlo ali pa čarobni vrt, na katerem raste grmovje s cekini. Z njo je tudi njen COPRNIK, ki v kotlu meša njene COPRNIJE, in pa njen naraščaj. To so že ostarele in vsega čaranja naveličane stare čarovnice ki so z leti postale prav tako prave COPRNICE.
Wd grozja do... WD BENDIME DO…

V zlatih cajtih Loke je vas imela pouno ledi, pouno trt, še već grozja in vina in najbulši šnops leti ukuli. Na konci vsakega dela je bla ena velika FEŠTA. Pero najveća fešta je trajala wd bendime, do zime. Kdr je grozje zazrejajo so ga pobrali, speštali in nardili nrbulše vino. Drugo nedeljo v oktobre so navadni kmeti ratali gspudi, uni dan ni noben delal. Zjutro se je ubouklo gvant, šlo h maše, ppdan pa je pršla muzika in se je pobiralo vino wd hiše do hiše. V en brentač se je nabralo vino s cele vasi. Na kraji so vsi sćep zaplesali in zapeli na place.
Pero fešte se niso končale oktobra. Vse du zime so trajale…. Iz tropin je blo treba sćuhat šnops in pr vsake hiše še provat kateri je nrbulši.
Tu so bli cajti…
ŠMARSKI IZGANJALCI ''SMETI'' - ŠMARBUSTER Vse več čudnih stvari se dogaja po naših kontradah,
to vse v prek neki leti in čudno zveni,
vse so nas že zmedli, da ne vemo več ali dela bujna domišljija,
ali smo stopili v drugo resničnost, ki prav nič sončna ni....
čas je, da se malo reda naredi in mi, ki nas že izobčenci kličejo vsi,
smo se odločili, da pometemo z vsemi temi smetmi!!!.. dovolj imamo teh ljudi, ki pravijo
da delajo za dobro ljudi....da je zgolj preko naših denarnic mogoče rešiti vse nore stvari....če na okoli tebe klatijo neumnosti in te ropajo tvojih stvari, pokliči 1133 in počistili bomo s temi ''smetmi''!!
ČAROVNIŠKI KOKTEJLI Smo plesna skupina metulj iz pirana danes pa se na pustni povorki predstavljamo z čarovniškimi koktejli ki seveda pomagajo za vsako stvar...in sicer napitek za hitro hujsanje, proti izpadanju las, proti celulitu, napitek za srečo in boljšo prihodnost,kako hitro do denarja in še in še imajo naše čarovnice rešitev za vse nas...
MARKOV TUNEL DRUGIČ Že dneve in tedne in leta stojim na obali in čakam...na pravi signal,a vse zaman...omet mi odpada,elektrike ni,voda curlja na vse strani...in kaj se sedaj naredi? Ne čakaj in ne odlašaj,draga Primorska,deželi Kranjski ni mar,da Istra mila v mukah ječi,denarcev zanjo preprosto več ni! Najbolje bo vajeti v svoje roke vzeti...zato...na obok napis obesi, na levi in desni luč zelena naj zasveti,pladenj pršuta pa liter refoška prinesi in en,dva,tri,prometni zamašek se sprosti,ko kolona vozil skozi tunel zdrvi!
VIKINGI V Turističnem društvu Dekani je že 10 let zelo pestro ko pride pustni čas. Maškare iz Dekanov so bile že po celem svetu:pri INDIJANCIH, ESKIMIH, GUSARJIH, KAUBOJCIH in MAJIH; provali so bit PEŠKADORJI, ČAROVNIKI, ASTRONAVTI in tudi PSI, ampak vse to jim še ni dovolj. Zato se je letos v Dekanih ponovno prebudil osvajalski duh in želja po širjenju izven našega prelepega kraja,kjer je začelo zmanjkovati vina,klobas in dnarja. Iz kleti in podstrešij smo potegnili rekvizite,ki so jih imeli naši davni-davni predniki: VIKINGI,ki so znali kje se najde kaj dobrega. Ker pa je našim VIKINGOM zmanjkalo cajta in volje za naredit pravo vikinško barko, so šli kar v prvo kantino, spili velik sod vina, se usedli vanj in odšli osvajat nova obzorja. Glede na lanskoletni neuspeli poskus osvajanja vesolja, upajmo, da jim bo letos ob 10.obletnici pusta mogoče tudi uspelo!
Coccinelle Ecologiche Le Coccinelle Ecologiche, facciamo parte della scuola dell’infanzia “La Coccinella”, unità di Sicciole. Ci siamo armate di scope, sacchi e contenitori, siamo pronte a pulire l’ambiente perché’ siamo stufe di trovare sul prato carte, bottiglie e rifiuti vari. Aiutateci anche voi: mano nella mano per un mondo migliore.
 
Facebook!