Prijavnica 2013

Na kateri povorki jih boste lahko videli

 • etnografska maska
 • Vrstni red (Koper)

  Ime Predstavitev
  1 Rakitovski mačkari Tradicionalni rakitovski mačkari imajo več likov: kapo, sotto kapo, turek, pupe, medih, frat, črni - štrace (teh mask je največ), špucakaminar, kancurlo. Liki so seveda različno oblečeni in vsak od teh ima svojo vlogo. Pust po tradiciji odganja zle duhove in prinaša srečo v hišo, zato so povsod odprta vrata.
  2 Koranti Koranti Demoni prihajamo iz vinorodnega dela Haloz. Koranta poznamo kot pustni lik, ki se je začel uveljavljati na predelih Ptujskega in Dravskega polja ter Haloz. Svoje poslanstvo, odganjanje zime pa opravičuje v času pusta dopepelnice. Delujemo že polnih 10 let, ime pa izvira iz grške mitologije.

 • pustna skupina
 • Vrstni red (Koper)

  Ime Predstavitev
  3 Ljudski godci Trio Vetrnica Ljudski godci Trio Vetrnica prihajajo iz Štajerske, KD ODPEV Mala vas, občina Gorišnica. Ohranjajo izvirno ljudsko muziko in pesem zanamcem. Na leto nastopajo po Sloveniji in tujini. Izdali so več CD ljudskih viž in pesmi. Udeležijo se tudi pustnih karnevalov. Danes na Primorskem v Kopru se predstavijo prvič.
  4 Franci na balanci Pokažimo našim politikom kako se vodi državo poceni z majhnim proračunom in vsi za enega eden za vse, pa vseeno funkcionira.
  5 Sužnji slovenske oblasti Kot je razvidno iz aktulanega dogajanja v naši državi, v današnjih časih očitno demokracija, volja ljudstva, pravna in socialna država ne obstajajo več. Vrnili smo se nazaj v sužnjelastniški sistem. Tudi v naši vasi ni več srednjega razreda, je ostalo samo še par bogatunov in tajkunov, ostali smo vsi sužnji
  7 Hudiči ali vragi; Slovenija vzel te bo hudič Za kruh se rabi dobra moka, za našo Slovenijo pa poštena roka. Saj jo Koper že ima. Zato mi gremo le naprej, kolikor se da. O ti uboga Slovenija naša, hudič te jemlje. Ti ne pomaga več nanka maša.
  9 Mlekar'ce Predstavili bomo pustne šeme Mlekar'ce s pustnim spremstvom. Oblačila so ročno izdelana s strani pridnih rok naših članic in članov. Na poti povorke bomo nekatere pogostili z nagrajenimi hroštolami. Odlično se bomo zabavali in popestrili dogodek!
  11 Lipovški kolesarji Praihaja senzacija, skupina Lipovških kolesarjev, enkrat videno in nepozabljeno, prihaja sedmerec s krmarjem, ekipa 7 + 1. Delujejo kot eno telo, eno srce in ena pljuča. BALANCO drži PRVI, krmari pa ZADNJI kolesar. Pravi športniki, dopinga ne poznajo, razumejo pa se na ovežitve grozdnih sokov CVIČKA in REFOŠKA...
  13 Navihani sečoveljski gasilčki Gori, gori!!! Navihani sečoveljski gasilčki prihitimo vsi, da s kanaderjem pogasimo vse, kar na Črnem kalu zagorelo je! Imamo hanger in veliko letališče, kjer slovenski kanader svoj prostor išče. Hočemo kanader!!!
  15 V ritmu poslednjih majev Predstavljamo novi majevski koledar, ki ga seveda otvorimo s plesom, glasbo in velikim veseljem. V ta namen so prišli v naš Koper prav Maji, kateri nam bodo z njihovo kulturo in plemensko glasbo ter plesom zaželeli kar se da pozitiven začetek novega koledarja.
  17 Arlecchini Capodistriani La storia racconta che Arlecchino era un bambino molto povero che viveva con la mamma in una misera casetta. La maestra un giorno organizzo' un ballo in maschera e gli amici di Arlecchino regalarono dei pezzi di stoffa acciocche' sua madre potesse cucirgli un vestito. A quel ballo il suo era il piu' bello ed apprezzato
  18 Ošterija Pehta Z obrokom naše hrane se lahko rešiš jezikave žene, smrčečega moža, tašče, vse prej kot dobrega soseda ali nezaželjenega politika. (jedilnik: Vesolje) Lahko te očistimo od ust do riti z hrano (jedilnik: Hitroritis)
  19 Čebelarji izpod Tuščaka Bač bodo letos prvič na obalni povorki zastopali čebelarji z vsem svojim bogastvom. Roj čebel, ki se vam bo predstavil, preletava celo področje pod Tuščakom in nabira samo izbrani, najbolj sočen in kvaliteten cvetni prah . Te čebele, s svojim podmladkom, so po svoji delavnosti poznane daleč naokoli. Dajejo najboljši med, za katerega so dobili njihovi čebelarji že veliko plaket. Čebelarji z Bača pridelujejo ekološko najbolj zdrav med. Pridete do njih vsi, ki vam ni mar za zdravje.
  Njihove izdelke lahko naročite na brezplačno telefonsko številko 090-333-333. Če pokličete v naslednjih desetih minutah vam ob naročilu podarimo brezplačne čebelarjeve usluge. Pokličite ne bo vam žal. Med izpod rok teh čebelic vam bo spremenil življenje.
  21 Piranske mačke Smo mačke piranske taprave, zmeraj glasne in razigrane. Če kakšno miško ne ulovimo, si pri ribiču kakšno ribo izborimo.Nekatere bolj, druge manj rejene, vse pa smo vedno razposajene. Čeprav smo po navadi nočne potepuške, smo noč današnjo prespale, da dan bi z vami pričakale in cel dan pustovele.
  23 Siolčki Xobi in Lois sta stopila iz vesoljskega krožnika in navdušila svojim plesom; levo, desno, sonce, luna, pa malo k sosedu in malo k sosedi. Siolčki, črni Xobiji in rumene Loiske z vso potrebno prtljago, ki pričara digitalizacijo današnjega časa. Izkoristite širokopasovno omrežje in si oglejte Siolčkov ples - Let's dance.
  25 Valmarinke vsaka svojega nosimo V Valmarinu veselo je, pust k nam spet pršu je, dela polno je. Moži jezijo se, vsak v oštarijo gre, tam kompanija je. Mi ponje zdaj gremo, ker vsi krgani so, da jih streznimo. Na hrbet jih damo, z nami zdaj pojdejo, da zaplešemo.
  27 Pekarna Mišmaš V naši pekarni pečemo same dobrote: dobro voljo, prijateljstvo, spoštovanje, ljubeznivost, ustrežljivost, kupci radi zahajajo k nam. Za vse poskrbi naš pek Mišmaš s svojimi pomočniki. Ampak hudobna mlinarica si na vse pretege prizadeva, da s spletkami, lažmi, škodoželjno deluje proti dobri pekarni. Le kaj bo iz tega?!
  29 Nebeške kače Našo družino kač so Angeli pripeljali na Zemljo. Samo en naš pik blizu srca, reši vse vaše probleme. garantiramo, da boste srečni, bogati, ljubljeni in vse kar pride zraven. pridite, zaplešimo, zapojmo, verjetno boste imeli srečo za en blažen pik Vaše kače.
  31 Protestniki Smo PROTESTNIKI!
  Siti smo besed in groženj. Mi smo država in ne paraziti te družbe. Ne dovolimo, da jemljejo nam, ki krize nismo povzročili in ne dovolimo, da nas ščuvajo enega proti drugemu! Skupaj nam bo lažje!
  32 Wild Bikers Obalni motoristi, kater veže veselje do motorjev in dobre družbe.
  33 Anonymous protestniki Mi smo anonymous, mi ne pozabimo, mi ne oprostimo, pričakujte nas. Zahtevamo svobodo govora, svobodo interneta in spoštovanje človekovih pravic. Želimo pregnati zimo in korupcijo.

 • pustni voz
 • Vrstni red (Koper)

  Ime Predstavitev
  6 Veseli kavboji Smo skupina veselih kavbojcev, ki prinašamo smeh in veselje. Spremljajo nas konjička z imenom Jack in Rimbrok, ki vlečeta kočijo, v kateri je ogromno nezakonitega whiskija.
  8 Zdubel in dem Kraška idila: Súnce páli, burja piha, prazne štjérne, kámen, brim… še tu málu bǝrovca je šlu u dem. Ni kej gljédǝt in stat… Uzémi frásko, prpéli vôdo… žágej, séći, sǝdi in nǝredi d' bo prou, z nadaljneh stu rodou. Vídeš, kólku škode nǝrdi an brus sǝz fǝrmenantjo? Zdej pridruži se nen tudi ti, da use nǝzaj ozeleni!
  10 Gugići s pod stene Mi smo sove uharice, po domače Gugići s pod stene. Od tam pa smo zbežali, ker iščemo miren kraj in ljudi ki nam bodo pomagali najti zatočišče pred požarnimi zublji, ki jih povzroča vlak in pred plezalci, ki zabijajo kline v naše domove.
  12 Medeni škržat, istrski tat Ma oštja ta mšica, kaku v naše kraje se je zgbila. V čudni letteri je vele iz Amerike v istrske kraje priletela, in ubožce trte rovinala. Ma ku tapravi Ištriani smo jih z našo trmo in škropivom pokončali.
  14 Imali smo ali nismo znali Imali smo! Ampak nismo znali, vse smo obljubljali, da bi enotnost obdržali. Brigadirji Jugoslavijo so zgradili, a tajkuni so jo razdelili in revščino nam dodelili. Narod! Brigadirji! Pionirji! Dejmo se še enkrat zbrat in našo domovino obdržat! Dejmo jo osvobodit in vse tajkune spodit!
  16 Pikapolon'ce prinašamo sonce K vam prišle smo "Pikapolon'ce"!
  Nosimo vam srečo in pomladno sonce.

  Brezposelni naj dobi službo, osamljeni naj dobi družbo,
  bolni naj vsi ozdravijo, naj se žalostni razveselijo.
  Denarja naj dovolj ima vsak, in hrane naj vsak siromak.
  Politikom pa naj se pamet vrne, da se ta svet na noge spet obrne!
  20 Politični cirkus Situacija v državi je nora,politiki vse bolj spominjajo na klovne,ki se vrtijo na državnem vrtiljaku.Levi,desni,rdeči,beli in roza univerzalni odločajo o naši usodi in mi jim slepo sledimo kot ovce-
  bee,bee.Vajeti v rokah ima tudi pastir iz ozadja,ki odloča kdo bo zmagal,izgubil,kdo volivce bo dobil in narod preslepil
  22 Madagascar 3 Aleš, Martin, Slavka in Milko so odločeni, da se vrnejo v živalski vrt v New Yorku. Pri tem iz Afrike naredijo ovinek čez Evropo, priplavajo do Monte Carla, od tam pa skupaj z opicami, pingvini in s pomočjo njihovega letala komaj da zbežijo od neizprosne policistke Dubois. Med begom spoznajo nove prijatelje Cirkusa.
  24 Kmečki punt Stanje v našem kraju je nevzdržno. Do tega nas je pripeljala politika. Že pesnik je rekel, da pred volitvami je vsako prese lepo in nedolžno, a ko pride h koritu žre toliko časa, da pride kot ta naša svinja. Ker pa obstaja za vsako bolezen zdravilo, smo se zbrali in bomo stvari postavili na svoje mesto.
  26 Bepo v rožcah V Kampelu cvetijo rožice skozi celo leto. Zanje namreč skrbi Bepo, ki jih vsako jutro prebuja z osvežilnimi eko mehurčki. Sonce jim da še posebno energijo, tako da še dežne kaplje spreminjajo v mavrico. Ko pa se jim pridružijo še živalce, je veselje nepopisno in Kampel je v rožicah.
  28 Mai Kraja Še zadnje ostalo majevsko pleme se je vsa ta leta pod krinko skrivalo na obali. Bali so se odziva javnosti, ker so naredili koledar, ki je "pršu DU KRAJA". Zdaj se je njihov koledar začel na novo in ne konča MAI. Življenje plemena ni več ogroženo, zato na obali ni videt MAI KRAJA.
  30 Drugi tir železnice Ker smo v recesiji, želimo, da se gorivo ne bi dražilo vsak teden. Tako smo pripravili vlak za drugi tir železnice, ki bo vozil od Srmina - preko Gračišča - v Rakitovec,saj tako ne bomo ogrožali ptičev na Kraškem robu. Pomembne so ptice in ne dejstvo, da je čedalje več ljudi brezposelnih.
   
  Facebook!