Prijavljene pustne skupine in pustni vozovi 2011

doc Razpored povorke

pdf Razpored povorke

 

 

PUSTNE SKUPINE

KOPER
5. marec
ob 16. uri
PORTOROŽ
6. marec
ob 14. uri
1.

IME PUSTNE MASKE: AMBOT JE BIL TOMOS
NAZIV PRIJAVITELJA: TŠKD SV. MIKLAVŽ GRAČIŠČE
PREDSTAVITVENI TEKST: Nekoč so Tomosovi motorji bili pomembno prevozno sredstvo. Pri svojem delu so jih uporabljali različni poklici (poštar, policaj, veterinar,...).

DA /
2.

IME PUSTNE MASKE: PIHALNI ORKESTER KOPER
NAZIV PRIJAVITELJA: PIHALNI ORKESTER KOPER
PREDSTAVITVENI TEKST: Pihalni orkester Koper je bil ustanovljen decembra 1981 in letos praznuje 30-letnico delovanja. Iz majhne skupine okrog tridesetih godbenikov, ki so si sami udarniško uredili prvi godbeni dom, je zrasel v velik pihalni orkester v simfonični zasedbi, ki šteje okrog 60 članov in vadi v novih, sodobno opremljenih prostorih. Godbenike, ki danes na tekmovanjih doma in v tujini dosegajo visoke uvrstitve, že vse od ustanovitve vodi dirigent Darij Pobega.

 DA /
3.

IME PUSTNE MASKE: GOBE RASTEJO V GOZDU

NAZIV PRIJAVITELJA:GOBARSKO-MIKOLOŠKO DRUŠTVO SLOVENSKE ISTRE

PREDSTAVITVENI TEKST: PREDSTAVITEV GOZDA S SVOJIM BOGATSTVOM, 3.KRALJESTVO Nabiramo le užitne gobe, ki jih dobro poznamo. Ne smemo nabirati smrtno strupenih, gob, ki jih ne poznamo. OČUVAJMO NARAVO.

DA /
4.

IME PUSTNE MASKE: "NOBILTÀ VENEZIANA"

NAZIV PRIJAVITELJA: COMMUNITÀ DEGLI ITALIANI "SANTORIO SANTORIO" CAPODISTRIA, SKUPNOST ITALIJANOV "SANTORIO SANTORIO" KOPER

PREDSTAVITVENI TEKST: IL GRUPPO DELLA COMMUNITÀ DEGLI ITALIANI "SANTORIO SANTORIO" DI CAPODISTRIA PROPONE LA TRADIZIONE DEL CARNEVALE A VENEZIA. UNA TRADIZIONE CHE TROVA LE ORIGINI NEL LONTANO 1202 E CHE SI E MANTENUTA FINO AD OGGI. A VENEZIA, DOVE ERANO BEN DISTINTE LE CLASSI SOCIALI, LA MASCHERA RAPPRESENTA L'UNICA ALTERNATIVA PERMESSA DALLA LEGGE PER ESSERE UGUALI E DAVA LA POSSIBILITÀ ANCHE AI PIÙ POVERI DI POTER ENTRARE NEI SALOTTI DELLA NOBILTÀ E A PALAZZO DUCALE. ERA PERMESSO MASCHERARSI ANCHE IN ALTRE OCCASIONI DELL'ANNO, SPECIE PER LE ELEZIONI DEI DOGI O PER L'ARRIVO DI IMPORTANTI AMBASCIATORI E PROCURATORI.

DA DA
5.

IME PUSTNE MASKE: PAŠTARIJA VALMARIN

NAZIV PRIJAVITELJA: KD ISTRSKI GRMIČ ŠKOFIJE

PREDSTAVITVENI TEKST: U PAŠTARIJI VALMARIN LEHKO ZDEJ FUŽE DOMAČE ĆIPISTE, ENO JIH JUTRI SES KAKUŠJO ALE PEJ SES TARTUFI NARDISTE, ZRAVEN LITRO REFOŠKA O MALVAZIJE, ENO BOJO KONTENTI VSI VAŠI DOMA.

DA /
6.

IME PUSTNE MASKE: KORANTI 311 IZ PTUJA IN OKOLICE

NAZIV PRIJAVITELJA: DRUŠTVO SKUPINA KORANTOV 311 PTUJ

PREDSTAVITVENI TEKST: Po starem ljudskem izročilu imajo Koranti posebno vlogo in sicer morajo preganjati zimo, da lahko narava in z njo človek prične novi ciklus v večno ponavljajočem se krogu, ki mu pravimo leto.

 DA  DA
7.

IME PUSTNE MASKE: SKRIVNOSTI ČENTURSKIH KA'NAV

NAZIV PRIJAVITELJA: KULTURNO DRUŠTVO GOLIDARCE, ČENTUR

PREDSTAVITVENI TEKST: V čenturskih kanavah (kleteh) »skrivajo« pridni Čenturci in Čenturke poleg domačih refoškov in malvazij tudi svoje eko-likerje iz češenj, žajblja (»sauja«), refoška, rude, orehov ipd. Za zdravje pa pravi domači kis.
 DA DA
8.

IME PUSTNE MASKE: ČOKOLATINI "KRASOLINI"

PREDSTAVITVENI TEKST:Smo skupina, ki se maskiramo že deveto leto. Vse maske si vedno izdelamo sami. Letos predstavljamo sladke čokolatine "Krasolini" by Čokokras. Prihajamo s Krasa (Sežana).
 / DA
9.

IME PUSTNE MASKE: OKTOBERFEST

NAZIV PRIJAVITELJA: PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO PIRAN
PREDSTAVITVENI TEKST: Popeljali vas bomo v dogajanje tradicionalnega praznika piva "Oktoberfest", ki se odvija na portoroški/koprski promenadi že 201. leto. Z nami je izbrana desetina bavarskih točajk (Frida, Gizelda, Heidi, Helga, Astrid, Bendikta, Elke, Heralda, Ursla in Inga) ter njihov prijatelj Franz.
Točajke bodo poskrbele, da vaša usta ne bodo suha, vaše oči pa ne bodo mogle počivati. PROST (na zdravje)!
DA DA
10.
IME PUSTNE MASKE: DOBRE VILE IZ IZLOŽB
PREDSTAVITVENI TEKST: Projekt Recikliramo izložbe. Dobre vile so iz materialov, recikliranih iz projekta Oživimo izložbe, z minimalnimi sredstvi in veliko domišljije oblikovale Maja Bertok, Alenka Pahor, Lučka Kocet, Rossana Ramani, Boža Černe, Nadja Miklavčič, Darka Verbič, Elza Kržič in Sonja Klobasa.
DA /
11.
IME PUSTNE MASKE: BANKROTIRANI PATRI
NAZIV PRIJAVITELJA: GODBENO DRUŠTVO »MUŽIKA«SV. LAZAR BORŠT
PREDSTAVITVENI TEKST: Predstavili bomo bankrotirane in razočarane patre, ki so svoje skromno premoženje zaupali državni banki, ki pa je ta denar posodila tajkunom, da si še malo povečajo svoje požrešne apetite...
 DA /
12.
IME PUSTNE MASKE: PUPE SEZ PARENCANE
NAZIV PRIJAVITELJA: KD ISTRSKI GRMIČ ŠKOFIJE
PREDSTAVITVENI TEKST: Smo pupe sez Parencane, se po sveti rade vozimo, se lepu obučemo, vzememo želeženco, ke nas pela pogledat u Koper jen u Trst.
DA DA
13.
IME PUSTNE MASKE: VESELE ROMKINJE
PREDSTAVITVENI TEKST: Predstavile bomo romske običaje, njihove pesmi, plese, nošo in še druge zanimivosti (tudi negativne) in njihovo življenje.
DA /
14.
IME PUSTNE MASKE: SADJE IN ZELENJEVA "ZDRAVA PREHRANA"
NAZIV PRIJAVITELJA: OŠ SEČOVLJE, 1. razred
PREDSTAVITVENI TEKST: Skupino sestavlja 10 otrok, učencev 1. razreda. Maske so izdelali sami s starši in učiteljico. Predstavljamo zdravo prehrano: sadja in zelenjavo.
/ DA
15.
IME PUSTNE MASKE: RAKITOVSKI MAČKARI
NAZIV PRIJAVITELJA: DRUŠTVO ZA TURIZEM, ŠPORT, KULTURO IN RAZVOJ RAKITOVCA
PREDSTAVITVENI TEKST: RAKITOVSKI MAČKARI so tradicionalne maske. Imajo več likov, ki so seveda tudi različno oblečeni, in sicer: kapo, sotto kapo, turek, pupe, medig, frat , črni - štrace (teh mask je največ), špucakaminar, kancurlo. Pust po tradiciji odganja zle duhove in prinaša srečo v hišo, zato so mačkaram povsod odprta vrata.
 DA /
16.
IME PUSTNE MASKE: OD MARTINJE DO PUSTA
NAZIV PRIJAVITELJA: KD POBEGI-ČEŽARJI
PREDSTAVITVENI TEKST: Ta večja praznika pri nas sta Sv. Martin in Pust. Od Martinje do Pusta je polna kantina. Da bi bili sodi polni in vino dobro, je potrebno veliko dela in truda. Najlepše je ko sta trud in delo cenjena. To najbolje povedo tisti, ki pridelek okusijo. Pust pa je najprimernejši za pokušino vina ter obisk gostiln in kantin. Kaj nam ostane kot rečt "Živel pust" in "Čin čin".
 DA  /
  PUSTNI VOZOVI    
1.

IME PUSTNE MASKE: MORNARIŠKI ODRED – LADJA » TRIGLAV »
NAZIV PRIJAVITELJA: DRUŠTVO ZA ŠPORT, KULTURO IN RAZVOJ LOPARJA
PREDSTAVITVENI TEKST: Država ni prisluhnila Loparski pobudi, da bi novo slovensko vojaško ladjo poimenovali po naši vasi, kjer je bila ustanovljena prva slovenska pomorska oblast. Loparci smo zato po krivdi države ostali brez ladje. A, ker smo Loparci, se ne damo kar tako, žejne čez vodo prepeljati, zato smo naredili svojo ladjo, boljšo, prisrčnejšo, cenejšo, uporabnejšo od tiste ruske.

DA  /
2.

IME PUSTNE MASKE: HITI 70-80
NAZIV PRIJAVITELJA: TURISTIČNO DRUŠTVO HRVATINI
PREDSTAVITVENI TEKST:TD Hrvatini smo prijavili skupino Hiti 70-80 : Abba, Fredy Mercury, Elvis Presley, John Travolta in Olivia Newton John, Bob Marley, manjkala ne bo tudi Lepa Brena, pa naši Avseniki z dekletom v narodni noši in drugi so se po 30 letih zbrali in sklenili , da še enkrat nastopijo skupaj v prečudovitem Kopru . Pustite se presenetit.

DA DA
3.

IME PUSTNE MASKE: BRIŠKOLA - TRADICIONALNA ISTRSKA IGRA S KARTAMI
NAZIV PRIJAVITELJA:DRUŠTVO ZA KULTURO, ŠPORT IN RAZVOJ KS LIVADE IZOLA
PREDSTAVITVENI TEKST: Člani našega društva se trudimo, da bi ponovno popularizirali nekoč zelo znano igro s kartami, to je biškola. V ta namen smo ustanovili ligo v briškoli, ki v letu 2011 poteka že drugo sezono. To lepo igro želimo predstaviti tudi na Istrskem karnevalu.

DA DA
4.

IME PUSTNE MASKE: ĆTNARSĆE KKUŠE
NAZIV PRIJAVITELJA: T.Š.K.D. KRAŠKI ROB

PREDSTAVITVENI TEKST: Ob izbruhu zadnje dioksinske afere bomo delovali pod slogani "DOMAČE, BIOLOŠKO, ZDRAVO, Z DODATKOM DIOKSINA JE TA PRAVO!"

DA /
5.

IME PUSTNE MASKE: HIPIŠTRIJANI SIZ ROŽCAMI KRGANI
NAZIV PRIJAVITELJA: Prijatelji Pusta iz Kopra in okolice (Ištrijani po srci)

PREDSTAVITVENI TEKST: Kako bi izgledalo, če bi »hipiji – otroci cvetja« danes obiskali Istro, če bi s križarko pripluli v Koper? Kampirali bi na Semedelski promenadi, se kopali v fontani , ležali pod palmami, pod magičnimi svetilkami na pomolu bi igrali na kitaro ter peli pesmico: »Ta država je yellow »kac« marin...«

Bilo bi veselo, glasno, pisano...Družila bi jih ljubezen, boj za mir in cvetočo prihodnost in prav gotovo bi našli veliko zanimivih tem za svoj protestni shod! Bili bi pravi HIPIŠTRIJANI SIZ ROŽCAMI KRGANI...

Bi se jim pridružili tudi vi???

 DA  DA
6.

IME PUSTNE MASKE: MARKOV TUNEL
NAZIV PRIJAVITELJA: KTŠD "POD STENO" ČRNOTIČE

PREDSTAVITVENI TEKST: KTŠD "POD STENO" ČRNOTIČE ponuja celovito rešitev za dokončanje predora Markovec. Pred vami so uspešni izvajalci - brigadirji iz Črnotič, ki bodo prostovoljno, z "golimi rokami", no z bedili in pekoni (po slovensko lopatami in krampi), preprečili večno zagato med izvajalci in DARS-om. Torej namesto CPM je tukaj CP Črnotiče.

DA /
7.
IME PUSTNE MASKE: PEŠKADORI siz DEKANOV
NAZIV PRIJAVITELJA: TURISTIČNO DRUŠTVO DEKANI
PREDSTAVITVENI TEKST:Naši "peškadori" skušajo ujeti največjo ribo, kar jih je kdaj zaplavalo v naše morje - velikega kita. To jim nikakor ne uspe, zato se morajo zadovoljiti z manjšimi ribami in morskimi sadeži. Med plovbo morajo neprestano bežati pred čolni "mejne kontrole". Skrbi jih tudi kako bodo ves ulov pripeljali na predelavo v notransjost Slovenije.
DA
DA
8.
IME PUSTNE MASKE: TAKALI SMO NA DIGITALNO
NAZIV PRIJAVITELJA:KULTURNO ŠPORTNO DRUŠTVO SAMO BERTOKI
PREDSTAVITVENI TEKST: Anka pr'Bertoko nas je letos takalo, da smo takali na digitalno. Eno to bomo anka pokazali, kaku smo pr'nas siz to digitalno rubo.
DA /
9.
IME PUSTNE MASKE: ISTRA - SVETOVNA PRESTOLNICA UMETNOSTI
NAZIV PRIJAVITELJA: DNEVNI DELOVNO TERAPEVTSKI CENTER BARČICA
PREDSTAVITVENI TEKST: Istrski karneval bo obiskala svetovno znana umetniška galerija, z izbranim spremljevalnim osebjem, Mono Lizo, Dalijem, Guernico, Klimtom in drugimi posebno slavnimi iz umetniškega sveta. Enkraten dogodek, samo letos in nikoli več!
 DA  /
10.
IME PUSTNE MASKE: FRAGOLINI
NAZIV PRIJAVITELJA: KLUB IZOLSKIH ŠTUDENTOV IN DIJAKOV (KIŠD)
PREDSTAVITVENI TEKST: Smo živahni in sočni fragolini, družimo se tudi pozimi!
 DA  DA
11.
IME PUSTNE MASKE: KUBANSKI PREVZEM BODOČEGA KOPRSKEGA BAZENA
NAZIV PRIJAVITELJA: PLESNI KLUB SOY CUBANO/ CLUB DI BALLO SOY CUBANO
PREDSTAVITVENI TEKST: Plesni klub Soy Cubano se že veseli novega koprskega olimpijskega bazena, saj bodo lahko tako pripravljali velike salsa zabave na bazenu. Plesalci in plesalke komaj čakamo, da bo mestu Koper uspelo dokončati gradnjo in tako bomo lahko od 19. do 21. avgusta 2011, ko bo potekal 3rd Cuban Salsa Festival, pripravili največjo salso zabavo na koprskem bazenu.
 DA  DA
12.
IME PUSTNE MASKE: KDO JE PREŠČANOM UKRADEL PRAVLJICO?
NAZIV PRIJAVITELJA: KŠTD PREŠNICA
PREDSTAVITVENI TEKST: Nekega dne preščani ugotovijo, da so jim iz grajske zakladnice ukradli pravljice. Kdo je tat? Je morda strašni zeleni zmaj? To, da tu pa tam pohrusta kakšno princeso, mu oprostijo. Da pa krade pravljice, to pa ne gre.
 DA  /
13.
IME PUSTNE MASKE: AFERA MAZAN BADIL
NAZIV PRIJAVITELJA: KD PIHALNI ORKESTER MAREZIGE
PREDSTAVITVENI TEKST: Glede na to, da v času recesije na račun raznih tajkunskih afer še vedno propadajo največja slovenska gradbena podjetja, smo se letos v Marezigah odločili, da bomo ustanovili svoje lastno gradbeno podjetje-Gradbeno podjetje Marezige.
S svojimi badili (lopatami) in marljivim delom bomo skušali rešiti gradbeno krizo... Kdo ve, mogoče se bo ravno po naši zaslugi dokončala tudi gradnja predora Markovec?
DA /
14.
IME PUSTNE MASKE: DŽINGISKAN
NAZIV PRIJAVITELJA: DRUŠTVO TABORNIKOV, PODGORSKI ROD KUTEŽEVO
PREDSTAVITVENI TEKST: Pustna skupina prihaja iz Zabič,pri Ii. Bistrici in predstavlja vladarja in bojevnika DŽINGISKANA z njegovimi enajstimi ženami,mongolsko vojsko s katapultom ter njihove ujetnike v verigah in ujetnice na vozu,ki so zavrnile poroko s samim KANOM.
DA /
15
IME PUSTNE MASKE: OLJČNI RAZISKOVALNI INŠTITUT POTOK – DOLINA ZELENEGA ZLATA
NAZIV PRIJAVITELJA: DRUŠTVO ZA VSESTRANSKI RAZVOJ VASI POTOK
PREDSTAVITVENI TEKST: Prikaz pridelave oljčnega olja nekoč in v bližnji bodočnosti ter prikaz kaj je vse mogoče pridelati iz zelenega sadeža olive.
 DA  /
 
Facebook!